دانه ی قهوه را بعد از برشته کاری و آماده شدن جهت استفاده آسیاب می کنیم سپس دم آوری می کنیم و بعد از نوشیدن در موردش فکر می کنیم ، لذت می بریم یا دوستان خود را مهمان می کنیم.
اما این دانه قبل از برشته کاری چگونه بوده و از چه قسمت هایی تشکیل شده که تا این حد طرفداران قهوه را شیفته ی خود کرده است .
شاید بهتر است از قسمت های تشکیل دهنده ی این میوه بیشتر بدانیم تا در حین نوش جان کردن قهوه ی خود بیشتر قدر این میوه ی جذاب را بدانیم.
میوه ی قهوه در دسته ی شفت ها قرار می گیرد
از دیگر میوه های این دسته می توان زیتون ،گیلاس و هلو را نام برد.
شفت ها معمولا از دو بخش گوشتی بیرونی و میانی به همراه یک بخش داخلی سخت تشکیل شده اند
اما میوه یا همان گیلاس قهوه چه جزییاتی دارد؟
- پوسته ی خارجی :
بیرونی ترین لایه ی گیلاس قهوه می باشد.
این لایه ی نازک حاوی ماده ی کلروپلاست می باشد که می تواند آب را جذب کند.چون کلروپلاست ها به مرور زمان وبعد از دوره ی اولیه میوه کمتر می شوند رنگ میوه هم در این مرحله تغییر می کند
- پالپ و پکتین (موسیلاژ) :
قسمت پالپ و قسمت موسیلاژ به قسمت میانی پوسته گفته می شود که گوشت میوه می باشد.
- پارچمنت :
یک پوست یا لایه می باشد که قسمت بیرونی دانه ی اصلی را پوشانده است.
- پوسته ی نقره ای :
پوسته ی نقره ای یا همان سیلور اسکین لایه پوستی بسیار نازک می باشد که به دانه ی قهوه چسبیده است .معمولا این لایه در مرحله ی رست از دانه ی اصلی جدا می شود که به آن چف می گویند.
- دانه :
قسمت اصلی میوه می باشد که ما بعد از مرحله رُست از آن استفاده می کنیم. این قسمت سخت شامل مواد آلی می باشد که نسبت به نوع فرآوری ، نحوه ی برداشت ، نحوه ی نگهداری در انبار ، کشاورزی و ژنتیک گیاه و همچنین رُست قهوه می تواند پیچیدگی های عطر و طعم را تغییر دهد.
- قسمت مرکزی دانه :
قسمت مرکزی دانه قهوه می باشد که هم در مرحله ی کاشت و جوانه زنی اهمیت دارد و هم تشکیل شده از مواد معدنی می باشد که در پیچیدگی عطر و طعم بسیار تاثیر گذار است.
دیدگاه خود را بنویسید