3 اصل مهم در عصاره گیری اسپرسو وجود دارد که با رعایت آنها می توان تضمین کرد که کیفیت قهوه ی داخل فنجان تا حد زیادی خوب است . فرقی نمی کند دستگاه شما خانگی باشد یا صنعتی و نیمه صنعتی ، به هر حال باید این اصول را جز عادت های دم آوری قهوه قرار دهید تا همیشه قهوه ای با کیفیت تهیه کنید . 

نمونه ای از اسپرسوساز های خانگی

ابتدا هر کدام را بصورت جداگانه توضیح می دهیم و در پایان ارتباط این سه مورد را با یکدیگر بررسی می کنیم .

  • میزان فشار تمپ  

سوالی که از ما زیاد پرسیده می شود این است که فشار تمپ چقدر باشد ؟ 10 کیلوگرم؟ 15 کیلو گرم ؟

پاسخ این است : هیچکدام!


در واقع میزان فشار تمپ چیزی نیست که بتوان بهترین حالت آن را با یک عدد نشان داد . باز هم بر می گردیم به نحوه ی دم آوری قهوه به روش اسپرسو ( تحت فشار) .

تمپ کردن قهوه

 در این روش آب داغ با فشار از بین سابه فشرده شده عبور می کند و مواد جامد مورد نیاز را برای تهیه یک فنجان اسپرسو استخراج می کند .

عصاره گیری اسپرسو

 حالا فرض کنید آنقدر سابه ها فشرده شده اند که آب نمی تواند داخل آن نفوذ کند در نتیجه عصاره گیری خوبی انجام نمی شود.  پس میزان فشار تمپ عددی نیست که بتوان آن را نام برد و باید با آزمون و خطا به یک میزان مناسب رسید . (دقت داشته باشید میزان تمپ برای دستگاه های خانگی باید کمتر از دستگاه های صنعتی باشد)

  • میزان ریز و درشتی سابه


میزان ریز و درشتی آسیاب

در این قسمت هم به موردی که در تمپ کردن اشاره شد بر می گردیم . عبور یکنواخت و مناسب آب داغ از میان سابه برای استخراج مواد جامد مورد نیاز که در آب حل می شوند . اگر سابه بیش از حد ریز باشد بعد از فشرده شدن آب به سختی با لایه های زیرین برخورد می کند و در نتیجه عصاره گیری ناقص انجام می شود . 

همین اتفاق برای سابه ی بیش از حد درشت هم خواهد افتاد با این تفاوت که آب خیلی راحت و با سرعت زیاد از بین سابه عبور کرده و دیگر مواد حل شونده ی مورد نیاز را با خود استخراج نمی کند زیرا زمان کافی برای برخورد با سابه را ندارد .

فشرده کردن بیش از حد قهوه

  • وزن سابه


این همان قسمتی است که همیشه روی آن تاکید شده یعنی استفاده از یک ترازو .

قهوه قبل از دم آوری وزن شود

 اگر سبد پورتافیلتر نسبت به حجم استاندارد خود کمتر پر شده باشد احتمال بالا رفتن سرعت نفوذ و حرکت آب بیشتر می شود و در نتیجه فنجانی ضعیف خواهیم داشت . در موارد بر عکس هم سبد بیش از حد استاندارد پر می شود و این باعث می شود تا آب راه عبوری نداشته باشد یا به سختی عبور کند . در نتیجه قهوه ای ضعیف و بسیار بد را تجربه خواهیم کرد .

وزن سابه ی داخل بسکت زیاد است


  •  و اما ارتباط این سه مورد


در واقع این سه اصل تکمیل کننده ی یکدیگر هستند و نمی توان آن ها را جدا از یکدیگر دانست!

راه های ایجاد تعادل در اسپرسو

فرض کنید دانه ای را با درجه مناسب اسپرسو آسیاب می کنید و بعد متوجه می شوید مقدار کمی درشت آسیاب شده در این مرحله معمولا چند گرم قهوه ی بیشتر داخل بسکت می ریزید و فشار تمپ را مقداری افزایش می دهید تا با این کار زمان تماس قهوه و آب را بیشتر کرده و بازده ی بهتری را داشته باشیم و به نوعی فنجان نهایی را به بالانس بودن نزدیک تر می کنیم . برعکس این اتفاق هم ممکن است رخ دهد ، در حالی که احساس کرده اید سابه مقداری ریزتر از حد معمول آسیاب شده می توان چند گرم وزن قهوه و همچنین میزان فشار تمپ را کاهش داد تا آب با سرعت مناسبی داخل سابه نفوذ کرده و نتیجه پایانی فنجان متعادل باشد . 

یک فنجان اسپرسوی با کیفیت

در واقع این سه اصل را می توان اهرم هایی نام برد که برای رسین به تعادل کافی در فنجان اسپرسو بالا و پایین می روند و کنترل کار را در دست شما قرار می دهند تا طعم و کیفیت نهایی را به نقطه ای به اسم تعادل نزدیکتر کند .