بعد از برداشت محصول و چیدن گیلاس های قهوه طی مراحلی دانه ی سبز قهوه را از داخل گیلاس جدا می کنند . به این مراحل فرآوری قهوه یا همان فرآوری اولیه قهوه گفته می شود. ما به دو روش اشاره می کنیم که بیشترین استفاده را بین تولید کنندگان دارد .

این روش ها می تواند از لحاظ منطقه ای یا حتی مزرعه با مزرعه متفاوت باشد . .

روش فرآوری خشک یا طبیعی Natural

در این روش ابتدا دانه های رسیده را جداسازی می کنند و سپس آن ها را روی تخت های مخصوصی در زیر نور آفتاب قرار می دهند ، این روش حدود 30 روز زمان می برد . سپس پوسته خشک شده قهوه که به دانه چسبیده را از آن جدا می کنند و به دانه ی سبز قهوه می رسند .

روش فرآوری شستشو Wash proces

در این روش بعد از جدا کردن گیلاس های رسیده  آن ها را از طریق دستگاهی به نام Depulper از پالپ جدا می کنند البته روش دیگری هم وجود دارد که به آن روش دستی می گویند و معمولا برای دانه های تخصصی تر از این روش استفاده می شود . دانه هایی که در اصطلاح پالپ زدایی شده اند بین یک تا سه روز داخل مخزن تخمیر نگهداری می شوند . دانه هایی که "موسیلاژ زدایی" شده باشند داخل مخزن نگهداری نمی شوند و آن ها روی سطح مخصوصی منتقل می کنند تا مستقیم خشک شود . خشک کردن این دانه ها به دو روش ساده و مکانیکی انجام می شود روش مکانیکی حدود  یک روز تا یک روز و نیم طول می کشد و روش ساده که بر روی تخت های خشک کن قرار می گیرد یک تا دو هفته زمان نیاز دارد .