دنیای قهوه دارای کلمات بسیاری می باشد و اگر نگاهی تخصصی تر داشته باشیم تعداد این کلمات بیشتر هم می شود . امروز نگاهی می کنیم به تعدادی از مهم ترین و پر تکرار ترین اصطلاحات در دنیای قهوه

نکته : احساس و درک کامل مواردی که ذکر می شود نیاز به تمرین ، تجربه و تخصصی می باشد که در طول زمان بدست می آید . مانند : درک طعم کاراملی در فنجان نهایی

Aroma (آرومای قهوه)

عطر قهوه ی دم آوری شده

وقتی قهوه را دم آوری می کنیم اولین بویی که احساس می شود همان آروما است . در واقع آروما یک فاکتور کلیدی برای این است که نشان دهد شما در همان مرحله اول قهوه ی مورد نظر را دوست دارید یا خیر . عطرهای میوه ای و گلی معمولا باعث می شود شما بیشتر جذب قهوه نوشیدن شوید در حالی که آرومای دودی و زغالی ممکن است بعد از مدتی برای شما خسته کننده شود .

Flavour فلیور 

طعم های قهوه

یکی از جذاب ترین قسمت های قهوه نوشی یا شاید مهم ترین قسمت قهوه نوشی Flavour می باشد . بله درسته طعم اصلی که توسط حس چشایی احساس می شود . توت فرنگی؟ شکلات؟ و ...  . البته همه ی این طعم ها بستگی به نوع پردازش قهوه از مرحله کشت تا مرحله ی دم آوری و نوشیدن آن دارد . مثلا زمان و جزییات برشته کاری می تواند در ایجاد یک طعم خاص مثل شکلات تلخ تاثیر گذار باشد . 

Aftertaste افترتستافترتست قهوه

طعمی که بعد از نوشیدن قهوه در دهان باقی می ماند که به آن پس مزه هم گفته می شود . در واقع یکی از دلایل اصلی برای قهوه خور شدن افراد مختلف هم می باشد . معمولا در پشت زبان احساس می شود و تا چند دقیقه باقی می ماند . اگر بخواهیم نگاهی طنز به آن داشته باشیم برای قهوه خور های حرفه ای حس پایان یا بهتر بگویم خداحافظی با فنجان قهوه را تداعی می کند . در قهوه های خوب این افترتست شیرین و ماندگار خواهد بود و حتی می تواند طعمی متفاوت و جالب تر را هم داشته باشد اما در قهوه های ضعیف ، تیز و تلخ خواهد بود و شما ترجیح می دهید خیلی زودتر مقداری آب نوش جان کنید تا پس مزه ی بد را از بین ببرد .

Acidity اسیدیته

اسیدیته قهوه

معمولا این اصطلاح در دنیای قهوه با ترشی و اسیدی بودن بیش از حد اشتباه گرفته می شود . یک میوه را در نظر بگیرید برای مثال پرتقال یا سیب ، هر دوی این میوه ها دارای اسیدیته ای دلچسب می باشند که در آن ویژگی های خاصی را بوجود می آورد . در واقع اسیدیته ی خوب باعث می شود شیرینی را هم در این میوه ها احساس کنید و همین اسیدیته اگر در قهوه ی دم آوری شده احساس شود خاطره ای خوش از نوشیدن این فنجان را برای شما خواهد داشت . اسیدیته معمولا در نوک زبان بیشتر احساس می شود .به طور کلی هر چه میزان برشته کاری قهوه روشن تر باشد اسیدیته آن بیشتر می شود. به همین دلیل است که دانه‌های قهوه برشته‌شده به میزان متوسط یا کمتر ، طعم‌هایی شبیه میوه‌ها را برای ما یادآوری می کنند.

Body بادی ( بدنه)

بادی یا همان بدنه قهوه

میزان مواد جامد و چربی هایی که از قهوه استخراج می شود تاثیر مستقیم در شدت بادی قهوه دارد . در واقع همان حس وزنی است روی زبان احساس می کنیم . هر چقدر قهوه رقیق تر باشد بادی سبک تری هم دارد برای مثال 30 میلی لیتر شربت خالص را می چشیم و بعد از آن اسپرسو را امتحان می کنیم ، همان طور که متوجه شدید شربت سنگینی بیشتر را روی زبان بوجود می آورد پس بادی بیشتری نسبت به اسپرسوی تهیه شده دارد .

Balance تعادل

acidity, flavour, body, aftertaste و غیره ، چقدر میزان این موارد مناسب و به اندازه می باشد ؟ به طوری که همگی در یک سطح احساس شوند . اگر طعم‌ها و اجزای آن به خوبی کنار هم قرار گرفته باشند و به خوبی در یک فنجان همدیگر را تکمیل کنند پس این قهوه کاملا بالانس می باشد .

فنجان قهوه بالانس

Sweetness شیرینی 

این مورد را می توان از اسمی که دارد به خوبی درک کرد . البته منظور از شیرینی همان حس شیرین بودن نوشابه یا قند نمی باشد در واقع بهتر است شیرینی یک میوه را در نظر بگیرید . به طور کلی شیرینی قهوه همان حس خوشایند یا یک طعم دلپذیر در نوشیدنی تهیه شده می باشد .

Sweetness شیرینی