روش های مختلفی برای دم آوری قهوه وجود دارد که هر کدام شامل خصوصیات خاصی می باشد . به طوری که اگر یک دانه را برای ابزار های مختلف آسیاب کرده و با چند ابزار دم آوری کنیم می توان نُت های طعمی متفاوتی را از قهوه ی تهیه شده دریافت کرد .

دم آوری با کمکس

اما وقتی از فیلتر با جنس های مختلف صحبت می کنیم چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند؟

 معمولا فیلتر ها برای تهیه قهوه به 3 نوع تقسیم می شوند .

1 . فیلتر فلزی قهوه

فیلتر فلزی کمکس

این فیلتر ها همیشه قابل استفاده هستند و به راحتی بعد از دم آوری با یک شستشو مثل روز اول می توان از آن ها استفاده کرد اما معایبی هم دارند .

کمکس با فیلتر فلزی

 میزان مواد جامد استخراج شده در حین دم آوری با فیلتر های فلزی افزایش پیدا می کند و در نتیجه رنگ قهوه ی دم آوری شده شفافیت کافی را ندارد . یکی دیگر از دلایل آن هم عبور سابه ی ریز قهوه از این فیلتر ها می باشد که می تواند طعم پایانی را اندکی تلخ تر کند به همین دلیل برای قهوه های تخصصی پیشنهاد نمی شود . این قهوه ها معمولا با بادی و چربی بیشتری دم آوری می شوند .

عکس زیر یک نمونه V60 فلزی می باشد که خود دارای فیلتر فلزی است .

v60 فلزی

فیلتر پارچه ای قهوه  :

یکی از بهترین فیلتر ها می باشد نسبت به فیلتر های فلزی مواد جامد کمتری را از خود عبور می دهد ، در نتیجه شفافیت قهوه بیشتر و طعم آن واضح تر می شود . 

از معایب فیلتر های پارچه ای این است که تغییر رنگ آن ها بعد از مدتی استفاده کاملا مشاهده می شود که با جوشاندن آن باز هم رنگ به حالت اول باز نمی گردد . همچنین با هر بار دم آوری مقدار زیادی از چربی را به خود جذب می کند . از ویژگی های خوب آن نسبت به فیلتر های کاغذی سازگاری با محیط زیست می باشد .

فیلتر های کاغذی قهوه :

فیلتر های کاغذی از دید اکثر قهوه دوستان بهترین فیلتر ها هستند . 

بیشترین شفافیت را در قهوه ی تهیه شده می شود مشاهده کرد . طعمی واضح دارد و قهوه ی دم آوری شده با آن پیچیدگی طعمی بسیار بالایی دارد . از نکات منفی فیلتر های کاغذی قهوه  سازگار نبودن با محیط زیست به دلیل مصرف کاغذ می باشد . همچنین یکبار مصرف بودن این فیلتر ها باعث می شود هزینه بیشتری برای قهوه دوستان داشته باشد .